RÉSZVÉTELI DÍJ

  • 17.000 Ft / fő

A BORVACSORA BEMUTATÁSA

A L’Altro Étterem helyi alapanyagokra fókuszáló menüjén a hetesi Kapos Ternero Kft. és a porrogi Madarász Zoltán – Somogyország Ízei Porrogi Manufaktúra, valamint a Garamvári Szőlőbirtok borai mutatkoznak be. Az ételekhez a borjú és bárány húst a Kapos Ternero Kft. biztosította, míg a lekvárokat Madarász Zoltán biztosította.

Menü és borsor

L’Altro Étterem

A mi kis ” gasztronómiai ékszerdobozunk ”  Kaposvár belvárosában található a sétálóutcán a városházától 2 perc sétával elérhető.

Kapos Ternero Kft.

A vállalkozás 1992-ben alakult, az első három évben a Kaposvári Egyetem vágóhídján bérmunkában dolgoztattak. A forgalom olyan dinamikusan nőtt, hogy először bérbe vették a jelenlegi telephelyüket, -a hetesi vágóhíd elődjétől -, amit folyamatosan fejlesztettek, bővítettek. A cég 1995-ben Kft.-vé alakult. A tulajdoni hányad 94 %-a 3 fő tulajdonos kezében van, még van 4 tulajdonostárs, ők birtokolják a fennmaradó 6 %-ot. Utóbbiak nem a cég irányításában vesznek részt, mint inkább szakértelmükkel segítik azt (pl.: jogász ill. állatorvos). A céget Juhász Pál ügyvezető igazgató irányítja, ezenkívül egy termelést és kereskedelmet irányító, egy beszerzésért felelős, és egy gazdasági vezető dolgozik. A klaszterbelépést motiváló tényező a multikkal szembeni versengés és velük együtt való együttműködés enyhítése és elősegítése. Az érdekérvényesítő szerep egy klaszter tagjaként sokkal erőteljesebb és nyilvánvalóbb lehet. További célok: üzleti kapcsolatok kialakítása a klaszter tagokkal, azok erősítése és elmélyítése. Egymást erősítő, közös fellépés és optimalizált logisztikai megoldások realizálása, innovatív termékfejlesztésben az együttműködések erősítése.

Somogyország ízei

„Amióta az eszemet tudom gyümölcsözünk…”
„…üknagymamám még annak idején Somogybükkösdön volt kocsmárosné és nálunk például télen nem csak bort lehetett az ivóban kapni, hanem a saját málnaszörpünket is.”​
Jelenleg 8 hektáron van saját, családi gyümölcsösünk, ami 2010-es újkori telepítés, főleg bogyósokból. Törekszünk a hagyományokat megtartani és öreganyám jól bevált receptje alapján főzzük ma is lekvárjainkat. Születésem óta Porrogon élek, egyértelmű volt, hogy itt teremtjük meg magunknak is amire szükségünk van. Dédnagyapám házát alakítottuk át a kor követelményeinek megfelelő feldolgozóvá. Lekvárdánk 2013 októberében készült el. A technológia kialakításakor választanunk kellett: tartósítószer vagy cukor, mint ahogy őseink idejében is volt. Mi inkább utóbbit választottuk. Ha már akkor is tudták, mit hogyan kell csinálni mesterséges adalékanyagok nélkül, akkor az ma miért ne lenne megfelelő? Nem ipari termelésre törekszünk, nem célunk bármelyik üzletlánc polcaira bekerülni, mi a valódi gyümölcsből készült, valóban kézzel, egyenként válogatott gyümölcsfeldolgozásban hiszünk. Mindig saját termést használunk, amiről tudjuk, hogy valóban érett, valóban nincs tele kemikáliákkal, vegyszerekkel. Ezért nincs például csipkebogyó vagy homoktövis kínálatunkban. Nálunk a gyerekek és vendégek is bármikor kimehetnek a kertbe, leszakíthatnak bármit és megehetik. Szeretettel várunk is mindenkit, hogy tekintse meg gazdaságunkat. Május végétől a fagyokig mindig van friss málnánk. Személy szerint én a feketeberkenyében hiszek. Sokkal többet tud, mint sok agyonreklámozott termék. Mindig I. osztályú gyümölccsel dolgozunk, abból főzzük a lekvárjainkat, nem a lehullott darabokat használjuk, hanem a növényről kézzel szedettekből. Ráadásul nálunk mindig az van az üvegben, aminek kell. Minden a saját gyümölcséből készül, nem a mennyiséget adó alapokra teszünk mutatóba pl epre,hanem nálunk az eper lekvár kizárólag epret tartalmaz.”

Garamvári Szőlőbirtok

Múlt és jövő – palackozva

Legyen pezsgő vagy bor, mi a maximumra törekszünk. A szakma és az újítás iránti szenvedély generációk óta közös bennünk. Szőlőbirtok, borászat, pezsgőgyártás. Három generáció jövőképének megvalósulása, egy sikeres borászati vállalkozás felépítése. Ez számunkra a Garamvári múltja, jelenje, és jövője. Családunkat Garamvári Vencel indította el ezen az úton, aki a 90-es évek előtti legnagyobb hazai pezsgőüzemben kezdte karrierjét, végül felsővezetői pozícióból távozott, hogy megvalósítsa a saját elképzeléseit. Az ő célkitűzéseit társa és felesége, Zsuzsa segítette, majd lánya, Andrea és unokája, Mirjam is csatlakozott, mindannyian saját ötletekkel és jövőképpel. Szakmai tudásával és tapasztalatával a balatonlellei üzem irányítása és vezetése biztos kezekben van Baranyai Péter személyében, az irányító csapatot pedig Gáspár Miklós kereskedelmi igazgató teszi telje Cégünkhöz mindegyik generáció hozzáteszi azt, amiben a legjobb, amit a legfontosabbnak tart a magyar és nemzetközi italkultúra világából.

L’Altro Étterem borvacsora
Kérjük ossza meg velünk, hogy honnan értesült az eseményről?
válasszon
  • válasszon
  • Ízek • Borok • Találkozások facebook oldalról, eseményből, hirdetésből
  • az étteremtől közvetlenül
  • iFood Élelmiszer Klasztertől
  • Dél-Balatoni Borúttól
  • Kislépték Egyesülettől
  • Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarától
  • barátok, ismerősök ajánlották
  • egyéb
Tudomásul veszem, hogy a jelentkezés elküldése fizetési kötelezettséggel jár, amelyet előre utalással vagy személyesen kell rendezni az étterem részére a tájékoztatóban foglaltak szerint.
Tudomásul veszem, hogy a borvacsorák létszáma korlátozott, a résztvevőket a jelentkezés sorrendjében fogadják az éttermek!
A jelentkezési űrlap elküldésével elfogadom a tájékoztatóban foglaltakat, valamint a honlapon található információkat, és magamra nézve kötelezőnek ismerem el.
Az adatkezelési nyilatkozatot elolvastam, adataim kezeléséhez a foglalás kapcsán hozzájárulok.
 

A jelentkezés lezárult a limitált létszám elérése miatt!

De ne aggódj! Várjuk jelentkezésed a többi étterembe és a cukrászdába is ellátogathatsz egy kis édes élményért a jövő héten!