RÉSZVÉTELI DÍJ

  • 15.000 Ft / fő

A BORVACSORA BEMUTATÁSA

A Dorottya Étterem helyi alapanyagokra fókuszáló menüjén a kaposvári KOMETA ’99 Zrt. és a somogyjádi Radák Renáta – Igazi Ízek, valamint a balatonőszödi Androsics Pincészet borai mutatkoznak be. Az ételekhez a bresaola sonkát a KOMETA ’99 Zrt. és a tejtermékeket a somogyjádi Radák Renáta biztosította.

Menü és borsor

Dorottya Bistro

KOMETA 99 Zrt.

A KOMETA 99 Zrt. Magyarország egyik legnagyobb sertésfeldolgozója. A kaposvári üzemben készült termékekkel nemcsak itthon, hanem a világ több mint 40 országában találkozhatunk. Több mint 800 munkavállalót foglalkoztatunk, ezzel mi vagyunk Kaposvár és Somogy megye egyik legnagyobb munkaadója. Európában egyedülálló módon a teljes feldolgozási folyamat – a vágástól, a feldolgozáson és a szalámik érlelésen át egészen a húsok csomagolásáig – egy tető alatt, Kaposváron történik, így garantáljuk az ellenőrzött minőséget. Innovációinkat, termékfejlesztéseinket a fogyasztók igényeihez igazítjuk úgy, hogy azokkal elősegítsük a korszerű táplálkozást. Portfóliónkban szalámik, főtt és érlelt sonkák, hagyományos felvágottak, virslik, kemencés sült termékek és érlelt mediterrán specialitások, valamint friss és pácolt húsok is megtalálhatók. Szlogenünk „Útravaló minden generációnak”. Tudjuk, hogy óriási a felelősségünk abban, hogy mit hagyunk az utánunk jövő generációkra; legyen szó a környezetünkről és saját vagy gyermekeink egészségéről. Környezetvédelmi törekvéseink, kiterjedt társadalmi felelősségvállalásunk, valamint kiváló minőségű termékeink mind részei ennek az útravalónak.

Igazi Ízek

2019-ben vágtunk bele szerelemprojektünkbe ketten, Radák Renáta és Turcsányi Dániel. 4 vemhes üszővel indult a vállalkozásunk, azóta 8 fejős Jersey tehenünk van. Mindenfélét készítünk, amit csak tehéntejből lehet. Friss és érlelt, valamint gyúrt sajtokat, krémsajtot, túrót, tejfölt, vajat is értékesítünk, illetve folyótejet, joghurtot, kefirt is. Saját területünkön termeljuk a tehenek takarmányának nagy részét, magunk fejünk, minden munkát ketten végzünk az állatok körül.

Androsics Birtok – Borászat

Az Androsics Birtok első szőlőültetvényét Androsics Ferenc 1980-ban vásárolta Szőlősgyörökben a Banyászó dűlőben, fontos pont volt a Androsics család életében.

„A föld szeretetét nem lehet megtanulni. Csak az tudja becsülni és értékelni igazán, aki beleszületett ebbe a környezetbe, aki már gyerekkorában felismeri és meglátja benne a szépséget, a föld adta lehetőséget és értéket.”

Az elmúlt 4 évtized ennek szellemében telt. Az Androsics Birtok szőlőültetvényei szépen lassan 60 ha-ra bővültek. Amellett, hogy jelentős méretű szántóföld birtok alakult ki, 13ha dió és 6ha török mogyoró ültetésére is sor került. 2019 ben közel 40 éves szőlészeti gyakorlatra támaszkodva megkezdődött a borászat fejlesztése, ahol a méltó helyszínt tudtak biztosítani az Androsics borok születéséhez. 2021-ben készültek el az első tételek .

Termőterületek: Balatonőszöd, Szőlősgyörök, Lengyeltóti.

Fő szőlőfajták: Zenit, Királyleányka, Olaszrizling, Sárga Muskotály, Muscat Ottonel, Szürkebarát, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon.

Dorottya Bistro borvacsora
Kérjük ossza meg velünk, hogy honnan értesült az eseményről?
válasszon
  • válasszon
  • Ízek • Borok • Találkozások facebook oldalról, eseményből, hirdetésből
  • az étteremtől közvetlenül
  • iFood Élelmiszer Klasztertől
  • Dél-Balatoni Borúttól
  • Kislépték Egyesülettől
  • Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarától
  • barátok, ismerősök ajánlották
  • egyéb
Tudomásul veszem, hogy a jelentkezés elküldése fizetési kötelezettséggel jár, amelyet előre utalással vagy személyesen kell rendezni az étterem részére a tájékoztatóban foglaltak szerint.
Tudomásul veszem, hogy a borvacsorák létszáma korlátozott, a résztvevőket a jelentkezés sorrendjében fogadják az éttermek!
A jelentkezési űrlap elküldésével elfogadom a tájékoztatóban foglaltakat, valamint a honlapon található információkat, és magamra nézve kötelezőnek ismerem el.
Az adatkezelési nyilatkozatot elolvastam, adataim kezeléséhez a foglalás kapcsán hozzájárulok.
 

A jelentkezés lezárult a limitált létszám elérése miatt!

De ne aggódj! Várjuk jelentkezésed a többi étterembe és a cukrászdába is ellátogathatsz egy kis édes élményért a jövő héten!