A BORVACSORA BEMUTATÁSA

A La Pergola Étterem helyi alapanyagokra fókuszáló menüjén a kaposvári FINO FOOD Kft. és a ságvári Krista Zoltán – Krista Porta, valamint a balatonszárszói Podmaniczky Pincészet és a Rádpuszta Szőlőbirtok borai mutatkoznak be. A ételekhez a tejtermékeket a FINO FOOD Kft. szállította, míg a zöldség és gyümölcs készítmények Krista Zoltán termékei.

Menü és borsor

La Pergola Étterem

„A kulináris ízek Itáliája”

Nem véletlenül indítunk egy ilyen szlogennel. Azt valljuk, hogy egy gasztronómiai élmény és egy olasz étterem megvalósításához az ízek a legfontosabbak! Az Itáliai érzéshez a recept és ízeken kívül egy csodás helyszín, a lenyűgöző illatok, kommunikáció, személyes varázs és lélek, illetve megfelelő kedvesség, stílus szükséges.

Fino-Food Kft.

A Fino-Food Kft. Somogy vármegye egyik meghatározó élelmiszeripari vállalkozása, amely kiváló minőségű tejtermékeket, valamint vegán élelmiszereket állít elő. A vállalat több mint 200 főt foglalkoztató kaposvári üzemében hetente 1 millió liter tej feldolgozásával állít elő kiváló minőségű tejtermékeket, valamint 2021 óta vegán termékeket. A termékek magas minőségét a beérkező alapanyagok folyamatos és szigorú bevizsgálása, illetve az automatizáltságnak köszönhető minimális emberi beavatkozás biztosítja. Óriási büszkeség számunkra, hogy a 2021-es évtől már a vegán étrendet követő vásárlók számára is tudunk termékeket előállítani, amelyek szinte mindegyike az V-Label International Vegán védjeggyel ellátott, megbízhatóan vegán termék. Fino Vegajó márkánk 2023-ban elnyerte a GREEN BRAND védjegyet.

Krista Porta

Krista Zoltán vagyok, 2013 óta őstermelő-kistermelő. a Krista Portát 2017-ben álmodtuk meg Ságváron. Tevékenységünk két alap pillérre épül. Az egyik, hogy kizárólag régi családi receptek alapján dolgozunk, szeretnénk megismertetni és megőrizni a régi falusi-paraszti ízvilágot. A másik, hogy megpróbálunk innovatívak lenni és olyan termékeket készíteni, amik teljesen egyediek. Családi receptek alapján készülnek a szörpök és a savanyúságok nagy része.x Saját ötlet alapján a zöldségkrémek, a mustban eltett termékek és néhány savanyúság. Nagydobosi sütőtököt is termesztünk, amit konyhakészen és 5 féle késztermékként értékesítünk. Kb 40 fajta terméket készítünk. Minden évben kijövünk legalább egy új termékkel, hogy állandó vásárlóinknak is tudjunk valami újjal szolgálni. idén ez a pitypang szörp és a kovászos csípős paprika volt.Természetesen, mivel az alapanyag véges, nem kapható minden termékünk éven át. Termékeinket főként Krista Portán, a Somogyi Helyi Termék Egyesület két piacán, a Petörke portékán és a Somogyi Kosárban értékesítjük. Forgalmunk a kezdetek óta évröl-évre nő. Büszke vagyok rá, hogy 2023-ban az év kistermelője lehettem.

Podmaniczky Pincészet

Családi pince a Balaton déli partján.

La Pergola Étterem borvacsora
Kérjük ossza meg velünk, hogy honnan értesült az eseményről?
válasszon
  • válasszon
  • Ízek • Borok • Találkozások facebook oldalról, eseményből, hirdetésből
  • az étteremtől közvetlenül
  • iFood Élelmiszer Klasztertől
  • Dél-Balatoni Borúttól
  • Kislépték Egyesülettől
  • Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarától
  • barátok, ismerősök ajánlották
  • egyéb
Tudomásul veszem, hogy a jelentkezés elküldése fizetési kötelezettséggel jár, amelyet előre utalással vagy személyesen kell rendezni az étterem részére a tájékoztatóban foglaltak szerint.
Tudomásul veszem, hogy a borvacsorák létszáma korlátozott, a résztvevőket a jelentkezés sorrendjében fogadják az éttermek!
A jelentkezési űrlap elküldésével elfogadom a tájékoztatóban foglaltakat, valamint a honlapon található információkat, és magamra nézve kötelezőnek ismerem el.
Az adatkezelési nyilatkozatot elolvastam, adataim kezeléséhez a foglalás kapcsán hozzájárulok.
 

A jelentkezés lezárult a limitált létszám elérése miatt!

De ne aggódj! Várjuk jelentkezésed a többi étterembe és a cukrászdába is ellátogathatsz egy kis édes élményért a jövő héten!