Ez az adatkezelési tájékoztató az Ízek • Borok • Találkozások program adatkezelési gyakorlatát ismerteti. Az adatkezelők a program szervezésében résztvevő szervezetek, beleértve a fő adatkezelőt, az iFood Élelmiszer Klasztert, valamint a társszervezőket és a résztvevő éttermeket.

 1. Az adatkezelés célja

Az adatkezelés célja a program lebonyolítása, a résztvevők regisztrációja, a programmal kapcsolatos tájékoztatás és kommunikáció, valamint a rendezvénnyel kapcsolatos visszajelzések kezelése. Az adatkezelés biztosítja a rendezvény hatékony megszervezését és lebonyolítását, továbbá a résztvevők számára a programmal kapcsolatos információk eljuttatását.

 2. Az adatkezelő(k) megnevezése

– Fő adatkezelő:  

  iFood Élelmiszer Klaszter  

  Weboldal: [www.ifoodklaszter.hu](https://www.ifoodklaszter.hu)  

  Kapcsolat: hello@ifoodklaszter.hu  

– Társszervezők:  

  – Kislépték Egyesület  

    Weboldal: [www.kisleptek.hu](https://www.kisleptek.hu)  

  – Dél-Balatoni Borút Egyesület  

    Weboldal: [www.delbalatonibor.hu](https://www.delbalatonibor.hu)

– Résztvevő éttermek:  

  Az aktuális programon résztvevő éttermek listáját és elérhetőségeit a program hivatalos weboldalán és a kapcsolódó kommunikációs csatornákon tesszük közzé.

 3. A kezelt adatok köre

Az adatkezelés során az alábbi adatokat kezeljük:

– Név

– E-mail cím

– Telefonszám

– Lakcím (ha szükséges)

– A programra való regisztráció során megadott további adatok (pl. ételallergiák, speciális igények)

– A rendezvényen való részvétellel kapcsolatos egyéb adatok

 4. Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja a résztvevők önkéntes hozzájárulása, amelyet a regisztráció során vagy más módon történő jelentkezéssel adnak meg. A résztvevők bármikor visszavonhatják hozzájárulásukat, azonban ez nem érinti a visszavonás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét.

 5. Az adatok tárolásának időtartama

A személyes adatokat a program lezárását követő 1 évig tároljuk, hogy biztosítani tudjuk a szükséges utólagos tájékoztatást, valamint a rendezvénnyel kapcsolatos visszajelzések és statisztikák elkészítését. Ezen időszak elteltével az adatokat töröljük.

 6. Adattovábbítás és adatfeldolgozók

Az adatokat az adatkezelők kizárólag a program lebonyolítása céljából osztják meg egymással. Az adatok harmadik fél számára történő továbbítása kizárólag a résztvevők előzetes beleegyezésével történhet, kivéve ha jogszabály kötelezővé teszi.

 7. Az érintettek jogai

Az érintetteknek joguk van:

– Hozzáférést kérni a kezelt adatokhoz

– Kérni az adatok helyesbítését vagy törlését

– Korlátozni az adatkezelést

– Tiltakozni az adatkezelés ellen

– Az adathordozhatósághoz

Az érintettek jogainak gyakorlására irányuló kérelmeiket a fő adatkezelő e-mail címére (hello@ifoodklaszter.hu) küldhetik.

 8. Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben az érintett úgy véli, hogy jogait megsértették, panasszal élhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH), vagy jogorvoslatért fordulhat a bírósághoz.

 9. Kapcsolat

Ha bármilyen kérdése van az adatkezeléssel kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk az alábbi e-mail címen: hello@ifoodklaszter.hu

Dátum: 2024. augusztus 22.  

Főszervező: iFood Élelmiszer Klaszter