Értékes és inspiráló szakmai beszélgetésen vehettek részt az iFood Élelmiszer Klaszter tagjai a MATE Kaposvári Campuson, amelynek témája a kontrolling szerepe volt.
Az iFood Élelmiszer Klaszter rendszeresen szervez szakmai beszélgetéseket tagjai számára. „Mindig próbálunk olyan témákat találni, amelyekkel támogathatjuk tagjainkat. A tapasztalatcserével és a jó gyakorlatok megosztásával segíteni tudjuk egymást. Látnunk kell, hogy miben kell még fejlődnünk, hiszen a cél az ágazat versenyképességének növelése” – fogalmazott Szommerné Egyed Linda, az iFood Élelmiszer Klaszter elnöke.
A magyar családi vállalkozások kiváló minőségi termékeket állítanak elő, ám a legtöbbször mégsem tudnak bekerülni, vagy tartósan bent maradni az áruházláncokban – erről már Batternay Anita, a Preston Partner ügyvezető tulajdonosa beszélt. „Mindig vannak kiváló példák arra, hogy egyes cégek milyen profin csinálják ezt, de a többségnek még tanulnia kell, mert a termék nem adja el magát. A termékfejlesztés mellett az értékesítésre is több energiát, időt és pénzt kellene fordítani.”
A kontrolling szerepéről és fontosságáról Vörös Péter, a MATE Kaposvári Campus főigazgatója beszélt a résztvevőknek. „A cégeknek fontos, hogy megbízható képet kapjanak a működésükről, a kontrolling ehhez nagy segítség. Mindenképpen szükséges modellezni a költségek termékekre gyakorolt hatását, ahogy a gazdasági hatásokat is.”
Sztankó Attila, a KOMETA gazdasági igazgatója a kontrolling élelmiszergyártásban betöltött szerepéről beszélt.