A MENÜ BEMUTATÁSA

A Gard’Ann Cukrászda helyi alapanyagokra fókuszáló különleges menüjén a kaposvári 1 MCM Kft., a kadarkúti Sarkpont Zrt. és a kaposmérői Hanzel Róbert – Hanzel Méz, valamint 5 borászat borai mutatkoznak be. A süteményekhez a cukrot az 1 MCM Kft., a gesztenyét a Sarkpont Zrt., a mézeket pedig Hanzel Róbert biztosította.

Különleges ajánlatok

Gard’Ann Cukrászda 

Sarkpont Zrt.

Cégünk magyar tulajdonosi körrel rendelkező élelmiszeripari vállalkozás. 1993-tól üzemi méretekben gyártjuk termékeinket (1998-tól Sarkpont néven). Fő profilunk a gyorsfagyasztott gesztenyepüré-, massza gyártás. Foglalkozunk még hűtött és fagyasztott desszertek gyártásával (pl. csokoládéval bevont gesztenyegolyó, -rúd, torta) és hőkezeléssel tartósított gesztenyés termékek előállításával is. Valamennyi termékünk a kadarkúti gyártó üzemünkben készül, melyek tárolását saját hűtőházunkban oldjuk meg, fagyasztóalagúttal is rendelkezünk. Innovatív cég vagyunk. Folyamatos fejlesztésekkel, számítógéppel vezérelt és automatizált technológiánkkal, valamint HACCP és 2010 augusztusától IFS minőségbiztosítási rendszer alkalmazásával érjük el, hogy mindig egyenletesen jó minőségű termékekkel állunk partnereink rendelkezésére mindegyik termékkategóriában. Mára Magyarországon piacvezető pozícióra tettünk szert, jelentős exporttal is rendelkezünk főleg a környező országokba, és az USA-ba. Beszállítói vagyunk a legnagyobb magyarországi multi láncnak, és cukrász-pék ellátó vállalkozásnak, de képesek vagyunk speciális igényeket is kielégíteni (pl. Hipp Kft-nek szállított bébiétel alapanyag).

1MCM Kft.

Napjainkban az 1. MCM Kft. több mint 30 ezer tonna cukorral látja el a magyar kereskedelmet. A cég által forgalmazott különlegességek sorában a kizárólag kézi munkaerővel előállított süvegcukor mellett többek között megtalálható nádcukor, édesítőszerek, úgymint xilit, eritrit és a vaníliás cukor is. A Cukormanufaktúra üzleti célja – a német anyacég koncepciójával összhangban –, hogy a háztartási és ipari cukor mellett minél nagyobb piaci részesedést szerezzen a cukorspecialitások forgalmazása terén is. Ezek a részben kézi csomagolású termékek európai színvonalú munkakörülmények között készülnek. A Cukormanufaktúra a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően jelenleg bármilyen kristályszemcséjű cukor csomagolására képes, tetszőleges méretű kiszerelésben. Az 1.MCM termékei eljutnak abba a tíz európai országba is, amelyekben az anyacég leányvállalatai jelen vannak. Ezeken a piacokon az egyik legnépszerűbb termékük a porcukor és a nádcukor. A vállalat elképzelései között további folyamatos fejlesztések szerepelnek, amelyek révén újabb alapanyagok feldolgozása és új kiszerelések bevezetése is lehetséges lesz.

Hanzel Róbert Méhészete

Hanzel Róbert vagyok, Családi gazdálkodóként 12 éve méhészkedek. A méhészetemet Somogy megyében a zselici dombok lábánál fekvő Kaposmérőben alakítottam ki. Kedvező fekvése és kiváló termőhelyi adottságai miatt tökéletes méhlegelőt biztosít a méhek számára. A település északi részén fekvő mezőgazdasági területeken nagyüzemi növénytermesztés folyik, ahol évről-évre repce és napraforgó biztosít jó hordási feltételeket méheim számára, míg a délebbi részén a zselici dombok változatos összetételű erdői teremtik meg a méhészkedés feltételeit. Tevékenységemet 30 méhcsaláddal indítottam melyet mára 100 termelő családra szaporítottam. A termelés ½ NB rakódó kaptárokban történik, melynek variálhatósága jól illeszthető a méhészeti technológiámhoz. Fogékony vagyok az új méhészeti eljárások és eszközök iránt, ezért rendszeresen olvasok szaklapokat és szakkönyveket valamint méhészeti előadásokat, kiállításokat is látogatok. Elkötelezett híve vagyok a vegyszermentes méhészkedésnek. A méhészeti technológiám során alkalmazott eszközökkel és módszerekkel kiváltottam a más méhészetekben feleslegesen alkalmazott vegyszereket. A méhlegelők jobb kihasználása érdekében rendszeresen vándorlok a méheimmel. A termelt mézet közvetlenül a fogyasztóknak értékesítem. Többféle mézet állítok elő melyek kiváló minőségűek. Ezt bizonyítja a 2015-ben elnyert „Az év méze” minősítés vegyes virágméz kategóriában, valamint a 2015-ös akácméz arany minősítése, 2017-ben az akác mézzel sikerült elnyernem a Somogy Méze kitüntető címet. 2023-ban és 2024-ben ptaina és arany elismerésben részesült akác és hárs mézem neves London Honey Awards versenyen. Ezekre az elismerésekre rendkívül büszke vagyok. Jó szívvel ajánlom kiváló minőségű és ízű mézeimet, hiszen ez a természet ajándéka. A méz egy olyan élelmiszer, amiből sem elvenni, sem hozzátenni nem kell, mert így tökéletes.