RÉSZVÉTELI DÍJ

  • 15.000 Ft / fő

A BORVACSORA BEMUTATÁSA

A Kapos Étterem helyi alapanyagokra fókuszáló menüjén a balatonboglári Halker Kft. és a somogyegresi Vrancsik Tibor-Erdőkert ízei, valamint a balatonlellei Bujdosó Pincészet borai mutatkoznak be. Az ételekhez a húsokat a Halker Kft. szállította, a somogyi erdőkből gyűjtött zölddió lekvárt és a vargányát, valamint a trombita gombát Vrancsik Tibor biztosította.

Menü és borsor

Hotel Kapos Étterem

Szívesen térnek be éttermünkbe közéleti személyek, üzletemberek kaposvári és környékbeli családok, turisták, hogy hódoljanak az asztali örömöknek. Kreatívan összeállított étlapunk széles választékot kínál a hagyományos magyar és a nemzetközi konyha specialitásaiból.

Tradícionális magyaros ételek mellett somogyi specialitásokat is kóstolhatnak és saját cukrászatunk helyben készült desszertjeit.

Halker Kft.

A Halker Kft a folyamatos fejlesztések eredményeképp napjainkban már ezernél is több árucikkel szolgálja ki partnerei igényeit. A látványos fordulatot az 1993-as év hozta el, amikor a cég felvette a Start Hitelt és ezzel a tőkével már komolyabb beruházásokba kezdhetett. Az eredmény: hét év alatt egy magánház alagsori szobáiból eljutottak addig, hogy megvásárolhatták a jelenlegi, közel 2,5 hektáros telephelyet, melyet azóta is évről évre fejlesztenek.

Erdőkert

Vrancsik Tibor – ERDŐKERT; 2010. óta él a Somogy megyei Somogyegresen, azóta foglalkoztatja a gombák világa. Gombaszakellenőr, szarvasgombász és túravezető. ERDŐKERT márkanév alatt forgalmazott termékei főleg a balatoni vendéglátóhelyek és delikáteszek kínálatában találhatók meg. Állandó termékei: szárított vargánya, szárított sötét trombitagomba, bodzaszörp, zölddió lekvár, zölddió befőtt.

BUJDOSÓ Szőlőbirtok

Családunk 90 hektár szőlőt művel a Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság kiemelt adottságú dűlőiben. Három generáció osztozik a pincészet feladatain: a legnagyobb tapasztalattal bíró Feri papa felügyeli a szőlőmunkákat; fia, Feri és menye, Bea a borászati kérdésekben döntenek, míg másik fia, Zsiga a kereskedelem területén áll helyt. A fiatal generáció is besegít már –Zsiga lánya, Dana 2018 tavaszától, fia Matyi pedig 2020 tavaszától már a csapatot erősíti. A borász utánpótlást Feri legkisebb fia, Ferkó jelenti, aki 2020 nyarán szerezte meg borász diplomáját, a családból a harmadik generáció képviselőjeként.

A jelentkezés lezárult a limitált létszám elérése miatt!

De ne aggódj! Várjuk jelentkezésed a többi étterembe és a cukrászdába is ellátogathatsz egy kis édes élményért a jövő héten!