A BORVACSORA BEMUTATÁSA
A Trattoria La Príma Étterem helyi alapanyagokra fókuszáló menüjén a kaposvári Privát Hús Kft. és a hetesi Nagy Renáta – Pöttyös Kert ízei, valamint a balatonlelleti Pócz Pincészet borai mutatkoznak be. Az ételekhez a húsokat a Privát Hús Kft. szállítja, míg a zöldségeket és fűszernövényeket Nagy Renáta biztosította.
Menü és borsor
- ÜDVÖZLŐITAL: Pócz Classic Brut Pezsgő
- HIDEG ELŐÉTEL:
Hideg kacsamáj szeletek zsírjában dermesztve, pirított kalácsal, rebarbara lekvárral
Pócz BalatonBor Olaszrizling 2023 - MELEG ELŐÉTEL:
Metélőhagyma krémleves ropogós sajtgolyókkal, sonka chips-el, friss, zöld pestoval
Pócz Kokas-Hegyi Olaszrizling 2021 és Pócz Rosé Cuvée 2023 - FŐÉTEL:
Zöldfűszeres crispy kéregben sous-vidált sertésszűz cékla chutney-val, édesburgonyapürével, karfiol ropogóssal, jus-vel
Pócz Cabernet Franc Prémium 2018 - DESSZERT:
Fahéjas bazsalikomos körte sorbet borágó virággal
Pócz Sárgamuskotály 2021
Együttműködő partnerek
Trattoria La Príma
Olasz hangulatú étterem és pizzéria Kaposvár szívében.
Privát Húsfeldolgozó Kft.
Cégünk több mint 30 éves múltra tekint vissza, családi tulajdonban lévő, magyar vállalkozás. Az alapítása óta fokozatosan, lépcsőről lépcsőre jutott följebb, s napjainkra érte el azt az optimális nagyságot, amellyel elfoglalta megfelelő helyét a hazai környezetben, s immár a külföldi piacon is. Jó minőségű, kedvező árú, a honi ízvilágot megtestesítő finomságokkal szolgáljuk ki partnereinket. Kizárólag csomagolt és szeletelt termékeket gyártunk, napi 20 tonnás gyártási kapacitással. Összesen több mint 800 hazai és külföldi kereskedelmi partnert szolgálunk ki. Az európai normáknak magas szinten megfelelő üzemünk megannyi termékcsaládban több tucatnyi jó minőségű és kedvező árú, a honi ízvilágot megtestesítő finomsággal szolgálja ki vásárlóinkat. A Privát Hús Kft.-nél az IFS Food 8 verzió szabvány követelményeinek megfelelő élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer működtetésével garantáljuk, hogy a piacra bevezetett és a vevők által elismert termékek állandó, megbízható minőségben kerülnek forgalomba. Cégünk nem használ fel glutént tartalmazó alapanyagokat. A csomagoláson külön nem kerül feltüntetésre termékeink gluténmentessége, de a Lisztérzékenységben szenvedő betegek, bármely Privát Húsfeldolgozó Kft. által gyártott terméket fogyaszthatják.
Pöttyös Kert
Zöldség, és fűszernövény termesztéssel, illetve ezen növényekből készített termékek előállításával foglalkozom 2017 óta Hetesen. Kertésztechnikusként végeztem Balatonbogláron, 2000-ben de sajnos az iskola elvégzése után még nem voltam érett a gazdaság elindítására, ezért most igyekszem apró lépéseben haladni és bővülni. Kicsi, egyedülálló gazdaságomban minden növény jól megfér egymás mellett. Fő növényeim: a padlizsán,cékla,rebarbara,tök,torma és a fűszernövények illetve a belőlük készített feldolgozott termékek, hogy télen is kerülhessen az asztalra valami a Pöttyös Kert háza tájáról! Igyekszem a természetes körülményeket, meghagyni, no till technológiával,talajtakarásos műveléssel segítem a talaj természetes egyensúlyát fenntartani. Nincsenek egyenes sorok, nem minta kert az enyém, de garantáltan szeretetben növekszik minden és mindenki az általam művelt területeken!
Pócz Pincészet
Történetünk 1991-ben kezdődött, de a szőlőtermesztéshez, borkészítéshez való kötődés a családban több generációra vezethető vissza. Gyermekkorom – „lovas kocsis, szalonnasütős ” – szüreti élményei meghatározták és megalapozták felnőtt életemet. A szellemi muníciót a Jászberényi Kertészeti Szakközép- és a Gyöngyösi Kertészeti Főiskolán kaptam, ahol 1975-ben szereztem szőlész-borász diplomát. Gyakornoki éveimet a Balatonboglári ÁG-ban töltöttem, ahol később szaktanácsadóként dolgoztam. 1984-től 1990-ig a balatonlellei TSZ főkertésze voltam. A rendszerváltást követően kezdtem építeni a birtokot, amely ma már nem csak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel, hanem vendéglátással is foglalkozik. Ebben a munkában segítségemre vannak gyermekeim, Szilvia, Attila és nem utolsósorban párom, Katalin. Bízom benne, hogy az unokáim is belenőnek és beleszeretnek ebbe az életformába.